Wat is Team Agro NL?

Team Agro NL is géén nieuwe belangenbehartiger. Belangenbehartiging is een taak voor bestaande organisaties als LTO en andere sectorale belangenorganisaties. Team Agro NL wil functioneren als koepel waarin al bestaande pr-initiatieven samenwerken. Door deze krachtenbundeling kan worden gewerkt aan effectieve en slagvaardige communicatie en public relations voor de hele sector. Samenwerking, planning en afstemming met elkaar ontbreekt tot nu toe. Dit leidt tot een versnipperde boodschap, die het grote publiek niet bereikt. Bovendien communiceert ieder voor en met zijn eigen achterban. Het doel van Team Agro NL is om, door samen op te trekken, een krachtige sectorpromotie tot stand te brengen.

Waarom?

“Waarom zelf promotie en PR oppakken en het niet gewoon overlaten aan de reeds bestaande belangenbehartigers?” wordt ons wel eens gevraagd. Promotie en pr voor Nederlands voedsel moet vanuit de voedselmakers zelf komen, meent Team Agro NL. Wie kan zijn verhaal immers beter vertellen dan de boer zelf? Door als boeren en tuinders samen te werken en de krachten te bundelen binnen Team Agro NL, kunnen we dit. Wij zijn allemaal voedselproducenten en voedsel verbindt ons met elkaar. Wij kunnen elkaar versterken en met elkaar veel bereiken. Het is juist nu hard nodig dat we een gezamenlijke boodschap brengen. Dus van onderaf en op eigen kracht en niet van bovenaf opgelegd door een standsorganisatie.

Hoe wordt dit bekostigd?

 

Voor structurele communicatie en pr en bijbehorende campagnes is natuurlijk wel geld nodig. Team Agro NL denkt dat het haalbaar moet zijn om jaarlijks een substantieel bedrag op te halen uit de sector. Boeren en tuinders zullen worden benaderd om donateur te worden van Team Agro NL en ook bedrijven in de keten zullen worden gevraagd om (financiële) steun. Nederland telt, afgerond, circa 50.000 boeren, tuinders en telers. Als zij Team Agro NL allemaal elk jaar steunen met minimaal 50 euro, dan hebben we een prachtig budget voor onze plannen. Oftewel: Voor nog geen 1 euro per week, hebben de Nederlandse boeren en tuinders een sterk collectief én een professioneel, breed gedragen offensief op het gebied van promotie en pr.

De oprichters

Team Agro NL is opgericht door: Geertjan Kloosterboer (melkveehouder in Oxe), Henny Verhoeven (melkveehoudster uit Keldonk), Jolanda Kieftenbeld (pluimveehoudster uit Haarle), Tom Dekker (schapenhouder uit Nijeveen), Erik Stegink (varkenshouder en biologisch varkenshouder uit Bathmen), Coen Bosch (biologisch varkenshouder uit Heino) en Caroline van der Plas (eigenaar Farm & Food Communication en oprichter @Boerburgertweet)

Uitbreiding

De groep is de afgelopen weken uitgebreid met melkvee- en varkenshoudster Suzanne Ruesink uit Aalten, akkerbouwer Peter van Damme uit Biddinghuizen, varkenshouder Jan Vogels uit Erp, natuurboer en melkveehouder Alex Datema uit Briltil, vleesveehoudster Anita Heijdra uit IJsselstein en kringloopboerin en melkveehoudster Femke Wiersma uit Abcoude (ook bekend van Boer Zoekt Vrouw).

Overzicht bestuursleden:

Geertjan-Kloosterboer_voorzitter
Geertjan Kloosterboer
Voorzitter
Jolanda_kieftenbeld_secretaris
Jolanda Kieftenbeld
Secretaris
Henny-verhoeven_secretaris_2
Henny Verhoeven
Penningmeester
Caroline-van-der-plas_Communicatie
Caroline van der Plas
Bestuurslid Communicatie
Tom-dekker_bestuurslid
Tom Dekker
Bestuurslid
Erik-Stegink
Erik Stegink
Adviseur
Coen-Bosch-2
Coen Bosch
Adviseur
Jan-Brok-adviseur-Team-Agro-NL
Jan Brok
Adviseur
Tom-dekker_bestuurslid
Tom Dekker
Bestuurslid
Erik-Stegink
Erik Stegink
Adviseur
Coen-Bosch-2
Coen Bosch
Adviseur
Vacature_bestuurslid_agronl

Wij zijn altijd opzoek naar versterking

Kom jij ons versterken?
Op zoek naar jou!

   Contact
   E-mail sturen

 

Wij worden gesteund door: