Wie is Team Agro NL?

 

Team Agro NL is begin 2018 opgericht door: Geertjan Kloosterboer (melkveehouder in Oxe), Henny Verhoeven (melkveehoudster uit Keldonk), Jolanda Kieftenbeld (pluimveehoudster uit Haarle), Tom Dekker (schapenhouder uit Nijeveen), Erik Stegink (varkenshouder en biologisch varkenshouder uit Bathmen), Coen Bosch (biologisch varkenshouder uit Heino) en Caroline van der Plas (eigenaar Farm & Food Communication en oprichter @Boerburgertweet).

 

Sindsdien is het aantal agrarische ambassadeurs en adviseurs steeds verder uitgegroeid. Allemaal mensen die zich samen hard willen maken voor saamhorigheid in de agrarische sector en een positief imago van boeren en tuinders. We stellen alle ambassadeurs op deze pagina graag aan je voor.

Bestuursleden

Adviseurs

Ambassadeurs

Oprichters, bestuursleden & adviseurs

Geertjan Kloosterboer

Voorzitter

Jolanda Kieftenbeld

Secretaris

Word jij onze nieuwe penningmeester?

Penningmeester

Tom Dekker

Bestuurslid

Jaap Lodders

Bestuurslid

Caroline van der Plas

Adviseur Communicatie / PR

Femke Wiersma | Adviseuse Team Agro NL

Femke Wiersma

Adviseur

Erik Stegink

Adviseur

Coen Bosch

Adviseur

Ambassadeurs Team Agro NL

Niels van Vilsteren

Biologische melkveehouderij/student veehouderij

Zwolle (Overijssel)

Waarom ik mij inzet voor Team Agro NL?

Omdat ik aan de rand van Zwolle woon heb ik een goed beeld hoe de mensen uit de stad denken over de Nederlandse agrarische sector. Ik hoor regelmatig aannames van mensen die totaal niet kloppen. Vooral als het gaat over medicijngebruik, dierwelzijn en het milieu. Naar mijn mening komt dit simpelweg doordat wij als agrarische sector te weinig hebben laten zien van ons zelf. Met Team AgroNL hoop ik bij te kunnen dragen aan een realistischer beeld van de gehele agrarische sector. Vooral door simpelweg het echte verhaal te vertellen.

Joke Kottelenberg

Biologische melkveehouderij/educatieboerderij

Markelo (Overijssel)

Waarom ik mij inzet voor Team Agro NL?

Kinderen moeten al vroeg leren waar hun voedsel vandaan komt. Als educatie-boerin kan ik via Team Agro NL nog meer aandacht aan dit belangrijke onderwerp geven. Het is belangrijk dat mensen al van jongs af aan leren waar hun voedsel vandaan komt en hoe dat voedsel wordt geproduceerd. Wie kan het verhaal beter vertellen dan de boer(in) zelf?

Linda Kopczinski

Melkveehouderij

Glane (Overijssel)

Waarom ik mij inzet voor Team Agro NL?

Ik ben een bevlogen, enthousiaste, jonge boerin. Mijn vriend zit in maatschap met zijn ouders en dat gaat niet altijd vanzelf. Jonge agrarische ondernemers moeten heel veel ballen hoog zien te houden. Loopt het niet lekker in de stal, dan word dit binnen aan de keukentafel gevoeld. Ik sta natuurlijk voor iedereen in de agrarische sector, maar in het bijzonder vertegenwoordig ik de jongere agrarische ondernemers. Die ondernemers die aan de start staan van hun carrière, daar waar wij nu ook staan, want jonge ondernemers zijn de toekomst van morgen!

Karin Meijer-Buist

Melkveehouderij

De Lutte (Overijssel)

Waarom ik mij inzet voor Team Agro NL?

Ik heb passie voor koeien en vertel aan de maatschappij ook graag wat voor prachtige dieren wij hebben. Ik zet mij graag in voor de dialoog tussen de samenleving en de boeren en tuinders. Mijn motto is: “Neem de tijd om naar elkaar te luisteren, ook als je het niet met elkaar eens bent.

Annemarie Noordman

Varkensbedrijf met varkenstuin

Lemelerveld (Overijssel)

Waarom ik mij inzet voor Team Agro NL?

Antje Kingma

Zoogkoeien, boerencamping, theetuin, B&B en voedselmakerij

Dalfsen (Overijssel)

Waarom ik mij inzet voor Team Agro NL?

Op en om het platteland gonst het van de kansen, maar zeker ook bedreigingen voor de boerenstand en het boerenland. Alleen de boeren kunnen zelf het echte verhaal vertellen. En het eigen verhaal is per definitie een goed verhaal. De vele hokjes op het boerenland verworden nogal eens tot strijdkampen. Met burgers en buitenlui en onderling. Dat is jammer. Alleen als we het zelf doen, samen, als echt team, komen we tot betere prestaties. En hoe bonter het team, hoe mooier het resultaat. Team Agro NL dus!

Harrie Hoeben

Gewasbeschermingsspecialist

Maarheeze (Noord-Brabant)

Waarom ik mij inzet voor Team Agro NL?

Mijn keuze om bij Team Agro NL ambassadeur te worden is de vele foute berichtgeving die elke dag via de media worden verspreid. Helaas weten hardwerkende burgers vaak de juiste omstandigheden en feiten niet. Ook de van oudsher opgerichte boerenorganisaties en andere Agro-coöperaties hebben het algemene agro-belang in mijn optiek te weinig gekoesterd. Daarom vind ik het noodzakelijk ambassadeur te zijn voor de gehele agrosector.

Suzanne Ruesink

Melkvee en vleesvarkens, Farm & Country Fair

Aalten (Gelderland)

Waarom ik mij inzet voor Team Agro NL?

Ik vind het super om de initiatieven die er zijn te bundelen om zo de boer een podium te geven en hem/haar het eigen verhaal te laten vertellen.

Anne Groot Zevert

ZZP’er op varkensbedrijven & uitvinder Farmsuit

Beltrum (Gelderland)

Waarom ik mij inzet voor Team Agro NL?

Team Agro NL is een nieuwe uitdaging voor mij waar ik met veel enthousiasme mijn tijd en energie in wil stoppen. Naast deze uitdaging ben ik in Beltrum ook actief in het verenigings- en bestuursleven o.a. bij onze muziekvereniging waar ik trompet blaas. Van kinds af aan heb ik mij sterk verbonden gevoeld met de agrarische sector. Ik wil die verbinding koesteren maar ook graag veel meer delen; Delen om bruggen te slaan; Delen om boer en burger dichter bij elkaar te brengen; en delen om van elkaar te kunnen blijven leren. Ik hoop dat ik veel bij kan dragen aan de dynamische en innovatieve agrarische sector. Dé sector die het verdient om gewaardeerd te worden.

Dimitry Verduyn

Dierenarts

Joppe (Gelderland)

Waarom ik mij inzet voor Team Agro NL?

Er bestaan nog te veel misverstanden, onwaarheden en aannames over de landbouw. Het is aan de boeren, tuinders en mensen werkzaam in de agrarische sector zélf om het echte verhaal beter en vaker te delen met burgers, politiek en media. Waar het normaal was dat men wist hoe ons voedsel tot stand komt is dat nu minimaal. Door verkeerde voorlichting en framing van onze agrarische sector komen er onjuiste verhalen in de wereld.

Bernard Russchen

Werkzaam in plantveredelingssector

Wageningen (Gelderland)

Waarom ik mij inzet voor Team Agro NL?

Tijdens mijn opleiding ben ik me samen met studiegenoten meer en meer gaan verbazen over de slechte of zelfs verkeerde voorlichting van consumenten als het gaat om de agrarische sector. Waar mogelijk hebben wij de tijd en moeite genomen om met deze mensen het gesprek aan te gaan om het ontstane beeld van de sector te nuanceren. Daarnaast vind ik het ook gewoon uiterst interessant en zie ik het ook als onze verantwoordelijkheid om juist vanuit die kennis over de sector en maatschappij het verhaal van de landbouw op een goede manier over te brengen. Ik wil dat consumenten de waarheid te zien en te horen krijgen. Het échte verhaal.

Erik van Veldhuisen

Scharrel-vleeskuikenhouder

Renswoude (Utrecht)

Waarom ik mij inzet voor Team Agro NL?

Er bestaan nog te veel misverstanden, onwaarheden en aannames over de landbouw. Het is aan de boeren en tuinders zélf om het echte verhaal beter en vaker te delen met burgers, politiek en media. Door de krachten te bundelen in Team Agro NL kunnen we dat en als boerenambassadeur hoop ik in mijn provincie nog meer mensen te bereiken dan nu gebeurt.

Dieuwke Bakker

Melkveehouderij

Menaam (Friesland)

Waarom ik mij inzet voor Team Agro NL?

Wetende dat de wereldbevolking groeit, en wij als Nederlandse boeren bij uitstek hoogwaardig voedsel produceren, wil ik mij inzetten voor de pr van de agrarische sector. Als boerenambassadeur hoop ik in mijn provincie nog meer mensen te bereiken dan nu gebeurt.

Freerk Abma

Melkveehouderij met vrouw en zoon

Oudehorne (Friesland)

Waarom ik mij inzet voor Team Agro NL?

Wij zijn een echt familiebedrijf. Ik heb vier kinderen en twee kleinkinderen en samen met mijn vrouw en zoon Jouwert hebben wij een melkveehouderij met 170 koeien. Ik ben boerenambassadeur bij Team Agro NL geworden omdat ik vind dat iedereen beter moet worden betrokken met wat er op het

boerenerf gebeurt. Door samen met andere boeren en tuinders het verhaal te vertellen aan de burgers, politiek en media kunnen we ervoor zorgen dat een eerlijker beeld ontstaat van de Nederlandse land- en tuinbouw.

Anneke Verheul

Melkveehouderij/administratief medewerkster bij Farmel

Witteveen (Drenthe)

Waarom ik mij inzet voor Team Agro NL?

De doelstelling van Team Agro NL, namelijk het bevorderen van saamhorigheid in de gehele agrarische sector spreekt mij aan, alsmede het belang voor een positief imago van onze Nederlandse land- en tuinbouw. Ik wil me graag als boerenambassadeur Drenthe bij Team Agro NL inzetten om het mooie boerenleven leefbaar en werkbaar te houden.

Karin Bergmans

Akkerbouwbedrijf

Dronten (Flevoland)

Waarom ik mij inzet voor Team Agro NL?

De laatste jaren erger ik me steeds meer aan de, vaak onterechte, negatieve beeldvorming van de agrarische sector in de (sociale) media. De onwetendheid én de toenemende agressie vind ik zorgelijk. Hoog tijd voor een (gecoördineerd) positief tegengeluid. Na mij jarenlang ingezet te hebben voor een groot regionaal sportevenement wil ik mijn netwerk en pr-ervaring nu gaan inzetten voor onze agrarische sector. Team Agro NL heb ik dan ook direct vanaf de oprichting een warm hart toegedragen en nu mag ik dit als ambassadeur Flevoland verder uit gaan dragen. Ik heb daar enorm veel zin in!

Jaap Lodders

Akkerbouwbedrijf

Swifterbant (Flevoland)

Waarom ik mij inzet voor Team Agro NL?

Ik wil mij inzetten om de  agrarische sector op een positieve manier te promoten,  omdat ik trots ben op wat de agrarische sector voor Nederland betekent.

Bart van Moorsel

ZZP’er voor pluimvee- en rundveebedrijven / Agribusiness

Noorderhoogebrug (Groningen)

Waarom ik mij inzet voor Team Agro NL?

Graag zet ik mij in voor boeren en tuinders omdat door velen niet wordt gezien met hoeveel kennis en liefde er geproduceerd wordt. De sector is erg belangrijk voor de Nederlandse economie en dat moet beschermd worden. Door de consument beter te informeren wat er op agrarische gebied allemaal gebeurt, kunnen zij hun keuze in de winkel ergens op baseren. Met Team Agro NL wil ik het echte verhaal vertellen en iedereen laten beseffen hoe vooruitstrevend de Nederlandse agrarische sector eigenlijk is

Remco te Poele | Ambassadeur Team Agro NL

Remco te Poele

Melkveebedrijf met ouders / Aeres Hogeschool

Lichtenvoorde (Gelderland)

Waarom ik mij inzet voor Team Agro NL?

De afstand tussen boer en burger wordt groter. Laat graag de sector zien en wat we eigenlijk presteren en hoe mooi het wel niet is en bijzonder hoe wij het in Nederland doen.

Steun ons!

 

Voor structurele communicatie, pr en bijbehorende campagnes is natuurlijk wel geld nodig. Team Agro NL wil jaarlijks een substantieel bedrag ophalen, onder meer via donaties. Boeren, tuinders en bedrijven worden gevraagd om donateur te worden van Team Agro NL. En ook ‘niet-boeren’ die de agrarische sector voor Nederland willen behouden en ondersteunen zijn van harte welkom om (financieel) bij te dragen.

 

Nederland telt circa 50.000 boeren, tuinders en telers. Als zij Team Agro NL allemaal elk jaar steunen met minimaal 50 euro, dan hebben we elk jaar 2,5 MILJOEN EURO voor promotie van de agrarische sector. Oftewel: Voor nog geen euro per week, hebben de Nederlandse boeren en tuinders een sterk collectief én een professioneel, breed gedragen offensief op het gebied van promotie en pr.

Wij werken samen met: